”Ensimmäinen kesä oli lämmin. Sinä kesänä kuusipuu kasvoi iloiten peittämään Suomenmaan. Ensimmäistä kesää seurasi kuitenkin talvi – synkkä ja toivoton. Se oli pitkä, pidempi kuin pisinkään kuusi. Kevätauringon kullatessa hanget ja sulattaessa neulaset, kuusipuu oli pakahtua riemustansa. Ensin se halusi huutaa ja pauhata, mutta tyyntyi sitten ja ilostansa itki yhden onnenkyyneleen – kuusenkerkän.”

 

Lagrima Arctica eli arktinen kyynel on suomalainen juhlajuoma, joka maistuu luonnon riemulta. Se on väriltään kuparisen keltaista, kuin matalalta paistavan kevätauringon kultaama hanki, ja se kuohuaa vahvana kuin kinokset halkaiseva villipuro. Sen makeus on sitruksisen raikasta kuin metsäkukkien hunaja, sen pihkaisuus on vain inkiväärinen aavistus, kuin nuoren kuusipuun lupauksena aikuisuuden voimasta.

 

Sopii juhlajuomana vaihtoehdoksi kuohuviinille tai samppanjalle, tai osana cocktaileja. Tarjoile sitä suolaisten sormisyötävien, tai raikkaiden ja aromikkaiden jälkiruokien ja leivonnaisten kanssa.

 

Ainesosaluettelo/Ingredients:

Vesi/Water, kuusenkerkkä/spruce shoot, sokeri/sugar, sitruunahappo/citric acid (E330), säilöntäaineet/preservatives (E202, E211), hiilidioksidi/carbon dioxide (E290)

Ravintosisältö/Nutrition content per 100ml:

Energia/Energy 175kJ/42kcal

Rasva/Fat 0g,

josta tyydyttynyttä/which saturated fat 0g

Hiilihydraatit/Carbohydrate 11g,

josta sokereita/which sugars 10g

Proteiinia/Protein 0g

Suola/Salt 0g