Koivunmahla

Kuin hiljainen ja jylhä kansa ne humisevat
Valkoiset tuohipeitot niitä syleilevät
Maasta kasvaneet, tuulesta tuivertuneet
Uuden elämän jälleen alkaneet
Silmut syntyvät uudelleen
Juurtensa suonistoissa virraten mahla
kuin puhdas ja raikas toivo –
Keväinen juhla

Koivunmahla on koivujen johtosolukoissa olevaa maitiaisnestettä, joka koostuu pääsääntöisesti eli 97-99% vedestä. Viimeiset 1-3% koostuu entsyymeistä, hivenaineista, valkuaisaineista sekä muista maaperämme upeista aineista riippuen sen sadonkorjuualueista. Kutsummekin koivunmahlaa Pohjolan luonnon eliksiiriksi, joka kätkee sisälleen koko Pohjolan DNA:n.

Koivunmahlajuomamme tuleekin suoraan Suomen puhtaasta luonnosta: käsittelemme sitä mahdollisimman vähän ja mahdollisimman hellävaraisesti säilyttääksemme sen raikkaan maun puhtaan alkuperäisenä. Tavoitteemme onkin tuoda ihmisille niin luonnollinen tuote kuin suinkin voimme: juoman koostumus voikin vaihdella merkittävästikin satokaudesta riippuen.

Olemme ylpeitä lopputuloksesta – sen maku vie nauttijansa matkalle aamukasteiseen koivulehtoon, antaen juojalleen puhdasta alkuvoimaa ajoilta ennen meitä.

Tarjoiluehdotus

Koivunmahlajuoma sopii yhtälailla tarjoiltavaksi juhlapöytiin kuin raikastamaan hikisiä mieliä pihatöiden tai saunomisen päätteeksi. Meidän mielestämme se on parhaimmillaan jääkylmänä.

Pastöroitu, säilyy parhaiten viileässä. Säilyvyys 12 kk.

Toimitamme koivunmahlaamme myös pakasteena tai lisäaineettomasti teollisuuden raaka-aineeksi. Tilaustyövaihtoehdot.

Ainesosat

koivunmahla, sitruunahappo

Ravintosisältö per 100 ml:
Energia 10 kJ / 2,39 kcal
Rasva < 0,1 g josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatti 0,7 g josta sokereita 0,6 g
Proteiini < 0,1 g
Suola 0,5 mg